GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Monestir de Santa Maria de Valldonzella  
« anterior | 6 fotos | següent »
Monestir de Santa Maria de Valldonzella
Barcelona

El monestir de Valldonzella estigué, de primer (1237), prop de Vallvidrera i, a la baixa Edat Mitjana, la comunitat passà a la Creu Coberta, fora els murs de Barcelona. Aquest monestir fou destruït en la Guerra dels Segadors (s.XVII), i les monges anaren a residir al priorat de Natzaret, a l’interior de la ciutat, prop del portal de Sant Antoni de la muralla.

Aquest altre monestir fou cremat durant la Setmana Tràgica (1909) i les monges foren acollides caritativament per la família Valls, a la Torre dels Pardals, a la Sagrera.
Mentrestant, fou començada la construcció del nou monestir, l’actual, i el 1913 les monges ja pogueren traslladar-s’hi, bé que l’església no pogué ser acabada i consagrada fins al 1922.

L’actual edifici és obra de l’arquitecte Bernadí Martorell, en l’estil més modern de l’època, actualment anomenat “modernisme català”.

Ho palesen molts dels seus elements i especialment l’església, bastida, com tota la resta del monestir, amb maons vistos, la qual cosa dóna a l’exterior un cert aire mudèixer, com succeix en algunes altres manifestacions dels temps del modernisme, que aplicà recursos molt variats.

L’església és d’intenció general goticista però imaginativa (per exemple: els finestrals amb vitralls i els interessants reforços ornamentals dels arcs del creur) i té una estructura i una mecànica perfectament gòtiques (només cal veure el creuer i la nau central). El conjunt, presenta una gran força arquitectònica i decorativa.

Font: Fulletó informatiu del mateix Monestir de Valldonzella

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Monestir de Santa Maria de Valldonzella

Cister, 41-45
08022 Barcelona   (Barcelona)
93 417 03 84

Despatx parroquial: 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies Barberà del Vallès :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies Castellgalí :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies Gavà :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Òdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de Lluçanès :: esglésies Premià de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant Adrià del Besòs :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del Vallès :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant Genís de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenç dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa Eulàlia de Ronçana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del Vallès :: esglésies Vilanova i la Geltrú :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::