GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Parròquia Mare de Déu dels Àngels  
« anterior | 8 fotos | següent »
Parròquia Mare de Déu dels Àngels
Barcelona

Al segle XV hi havia una capella dedicada a la Verge dels Àngels que pertanyia a la Ciutat de Barcelona i estava situada extramurs, en el camí que portava de Sant Daniel a la Llacuna. El 1497 aquesta capella fou donada pels Consellers a unes monges de l´orde de sant Domènec, oriündes de Caldes de Montbui.

El 1562 es traslladaren a una ermita anomenada "Peu de la Creu", situada al Raval de Barcelona. Al costat s´hi va construir, el 1566, la nova església de Nostra Senyora dels Àngels, en l´actual plaça dels Àngels. L´any 1868 es creà la Parròquia de Sant Antoni Abat i Nostra Senyora dels Àngels a l´església del convent del Peu de la Creu.

L´any 1932 la demarcació parroquial es trasllada a la ubicació actual de l´Eixample, fent ús provisional de la capella de les Concepcionistes (carrer València 252). L´any 1942 es comença la construcció de la nova església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels a Balmes-València, projectada per l´arquitecte Josep Danés.

L´escultura de la Mare de Déu dels Àngels fou obra de Manuel Martí i les pintures anaren a càrrec de Ferdinandus Serra.

El 12 d´octubre de 1955 el bisbe Fra Matías consagrà l´església.

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Parròquia Mare de Déu dels Àngels

Balmes, 78
08007 Barcelona   (Barcelona)
93 215 27 30

Despatx parroquial:
Dies :
Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 10h a14 h


Visites amb el Rector a hores convingudes. 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies Barberà del Vallès :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies Castellgalí :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies Gavà :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Òdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de Lluçanès :: esglésies Premià de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant Adrià del Besòs :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del Vallès :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant Genís de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenç dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa Eulàlia de Ronçana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del Vallès :: esglésies Vilanova i la Geltrú :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::