GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Parròquia de Santa Maria  
« anterior | 5 fotos | següent »
Parròquia de Santa Maria
Badalona

Damunt el temple romà del segle I aC es va construir una primera església romànica, documentada des del 1012. Segurament, durant el segle XII aquesta primera capella degué ser substituïda per un temple més gran. Fou consagrat el dia 30 de novembre de 1112 pel bisbe diocesà Ramon Guillem. El 1758 va ser enderrocada perquè presentava símptomes de ruïna.

L’edifici actual va ser projectat el 1760. El 25 de juliol de 1778 va ser el dia de la benedicció de la nova església Té una nau única i absis semicircular. El campanar es va enllestir el 1779. La façana, neoclàssica, és posterior. Va ser executada per Francesc Rogent el 1895. S’estructura en tres cossos flanquejats per pilastres a dos nivells, dividides per un entaulament als cossos lateral. Al cos central, coronat amb un frontó triangular, hi ha la rosassa i la portada. Aquesta és d’arc escarser i està flanquejada per dobles pilastres estriades que sostenen un entaulament semicircular. Com tantes esglésies catalanes, va ser incendiada el 1936 i restaurada per Joan Padrós. El 26 d’octubre de 1940 es va obrir novament al culte.

A l’interior del temple actual hi ha una excavació on es pot veure restes de l´antic temple romà

Font: Arquebisbat de Barcelona i Pobles de Catalunya

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Parròquia de Santa Maria

Dalt, 47
08911 Badalona   (Barcelona)
93 384 58 04

Despatx parroquial:
Dilluns i Divendres de 18:00 a 20:00


 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies Barberà del Vallès :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies Castellgalí :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies Gavà :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Òdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de Lluçanès :: esglésies Premià de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant Adrià del Besòs :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del Vallès :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant Genís de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenç dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa Eulàlia de Ronçana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del Vallès :: esglésies Vilanova i la Geltrú :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::