GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Parr˛quia de Sant Josep  
« anterior | 9 fotos | següent »
Parr˛quia de Sant Josep
Badalona

El Sr. bisbe de Barcelona, Dr. Antoni Palau signa decret per erigir la parròquia de Sant Josep de Badalona el dia 4 de març del 1860. El primer rector, Mn. Francesc Ballaró, va ser nomenat el dia 8 d'agost del 1868 per Mons. Pantaleó Montserrat i serà el 7 de setembre del 1869 que començarà l'activitat pastoral de la parròquia. Sense temple ni dependències pròpies, queda com a lloc de culte, interinament, l'església de les clarisses de la Divina Providència al carrer de l'Arnús.

El dia 17 d'octubre del 1920 el Sr. Bisbe de Barcelona Dr. Guillamet beneeix la primera pedra del nou temple parroquial, essent rector Mn. Joan Padrós. La primera part construïda serà l'actual capella del Santíssim, coronada amb el robust campanar. S'inaugura, ja com a temple parroquial propi el dia 1 de març de 1925 essent rector el Dr. Pere Rifé. Les obres ja fetes i les que es van fent queden hipotecades durant el període 36-39. Utilitzant la capella tal i com havia quedat malmesa, l'esforç constructor se centra en la nau del temple definitiu.

I així el 13 d'octubre de l'any 1945 el Dr. Gregori Modrego, bisbe de la diòcesi consagra el temple parroquial. El primitiu temple quedà en desús i fou el 19 de març de l'any 1962 que el Dr. Narcís Jubany, aleshores bisbe auxiliar de Barcelona, inaugurà la seva restauració actual. L'any 1968 l'arquebisbe Dr. Marcel Gonzàlez presideix les festes del primer centenari. 25 anys després el Bisbe Carrera presideix el 125è aniversari i dos anys després el Cardenal Ricard Mª Carles el 50è aniversari de la dedicació del temple.

Font: pàgina web de la parròquia

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Parr˛quia de Sant Josep

Enric BorrÓs, s/n
08912 Badalona   (Barcelona)
93 384 37 15

Despatx parroquial: 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies BarberÓ del VallŔs :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies CastellgalÝ :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies GavÓ :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Ďdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de LlušanŔs :: esglésies PremiÓ de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant AdriÓ del Bes˛s :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del VallŔs :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant GenÝs de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenš dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa EulÓlia de Ronšana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del VallŔs :: esglésies Vilanova i la Geltr˙ :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::