GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Església de Santa Maria  
« anterior | 5 fotos | següent »
Església de Santa Maria
Cubelles

L’actual parròquia de Santa Maria és una construcció barroca. Es va començar a construir el 1697 i no es va acabar fins el 1737. Substituïa un temple del segle XIII, del qual no n'ha quedat cap vestigi. Hom sap que el 1590 s’hi construí la capella i l’altar de la mare de Déu del Roser, però, tot i així, l’església resultava petita i a la fi del segle XVII es començà l’obra d’un nou edifici parroquial.

És un edifici de tres naus cobert amb volta de canó i teulat a dues aigües i amb contraforts laterals. El campanar, octogonal, és del 1765. La façana, de to rosat, imita un encoixinat. Va ser cremada el 1936 i es va esfondrar la volta, que no va ser refeta fins el 1955.

Font: Pobles de Catalunya

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Església de Santa Maria

Carrer de l’Església
08880 Cubelles   (Barcelona)


Despatx parroquial: 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies Barberà del Vallès :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies Castellgalí :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies Gavà :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Òdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de Lluçanès :: esglésies Premià de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant Adrià del Besòs :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del Vallès :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant Genís de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenç dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa Eulàlia de Ronçana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del Vallès :: esglésies Vilanova i la Geltrú :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::