GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Parròquia de Sant Francesc de Sales  
« anterior | 6 fotos | següent »
Parròquia de Sant Francesc de Sales
Barcelona

És considerada l’obra cabdal de l’arquitecte Joan Martorell i Montells (1833-1906) nascut a Barcelona i mestre d’Antoni Gaudí.

L’església és de planta i creu llatina, amb cimbori i absis heptagonal. Una sol•lució pròpia d’aquesta església és la situació del campanar a la façana i l’accés principal a través de la base. L’obra combina materials de procedència diversa, llenguatge arquitectònic que després utilitza el modernisme.

L’edifici fou contruït com a monestir de l’ordre de la Visitació de Santa Maria; l’any 1878, les obres de l’església no van finalitzar fins l’any 1885, en que fou solemnement consagrada i oberta al culte.

Durant la Setmana Tràgica de 1909 i, sobretot, en la guerra de 1936, tot el monestir i l’església van sofrir grans desperfectes, i les monges ho abandonaren.

L’any 1942 el monestir fou adquirit per l’institut dels Germans Maristes per convertir-lo en col·legi, previa reconstrucció i remodelació de tot el conjunt.

El bisbat, a l’any 1945, va fundar la parròquia de Sant Francesc de Sales que al poc temps es situà a l’església de les Saleses.

El pas del temps ha anat deteriorant les estructures, agreujat per un incendi dels anys 80 que va deixar tot el temple en un estat lamentable

A partir de l’any 1991 i següents anys es va restaurar i netejar tot l’interior i exterior del temple.

L’any 2001 s’acabà de restaurar tota l’església tal com la vegeu ara, amb tot el seu explendor i després de més de 100 anys de la seva construcció.

Font: Fulletó informatiu de la mateixa parròquia de Sant Francesc de Sales

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Parròquia de Sant Francesc de Sales

Passeig de Sant Joan, 88-90
08009 Barcelona   (Barcelona)
93 265 39 12

Despatx parroquial: 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies Barberà del Vallès :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies Castellgalí :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies Gavà :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Òdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de Lluçanès :: esglésies Premià de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant Adrià del Besòs :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del Vallès :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant Genís de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenç dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa Eulàlia de Ronçana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del Vallès :: esglésies Vilanova i la Geltrú :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::