GuiaNupcial.com

Maria Teresa Figa
   Música per a cerimònies
   T. 93 212 42 73
   M. 639 70 20 48

   :: email ::

   www.mariateresafiga.cat


  Esglésies de Catalunya
 Barcelona :: Girona : :Lleida :: Tarragona
 
Cripta – Temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo  
« anterior | 10 fotos | següent »
Cripta – Temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo
Barcelona

L’arquitecte fou Enric Sagnier i Villavecchia.

Malgrat haver-se col·locat solemnement la primera pedra el 28 de desembre de 1902, les obres de la Cripta no es van iniciar fins el 19 de juny de 1903 i anaren avançant en mig d’una gran penúria econòmica.

La Cripta està presidida pel Sagrat Cor de Jesús, amb quatre altars dedicats a Sant Antoni de Pàdua, Maria Auxiliadora, Sant Josep i la Verge de Montserrat. A més dels altars es pot veure que omple l’interior de la Cripta, a mena de fris, un gran Via Crucis d’alabastre policromat esculpit per Josep Miret junt Pérez Fàbregas. Sobresurten les 14 magnífiques figures de l’estació XII que tenen quatre metres de longitud. Al costat dret trenca la seva línia, la Verge del Carme, un retaule d’alabastre emmarcat en una creu de marbre, simètrica a la del crucifix de tamany natural que ocupa el costat esquerre.

La llum natural arriba a la Cripta mitjançant diversos vitralls situats al voltant de l’entrada, amb els temes: els majors en arc, en els extrems. Representen l’aparició de la Verge del Pilar i la conversió de Recadero al Catolicisme; Sant Ferran i Sant Hermenegild ocupen dos vitralls grans verticals, mentre els petits situats sobre la porta estan dedicats a Sant Joaquim, Sant Isidor, Sant Antoni i Santa Isabel d’Aragó, Reina de Portugal.

Font: Fulletó informatiu del temple del Sagrat Cor del Tibidabo

Fotos i recerca de dades: Maria Teresa Figa
+ localització
 
 Cripta – Temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo

Plaza del tibidabo, 4
08035 Barcelona   (Barcelona)
93 417 56 86 - 93 417 49 04

Despatx parroquial: 
 
   
esglésies Alella :: esglésies Argentona :: esglésies Badalona :: esglésies Barberà del Vallès :: esglésies Barcelona :: esglésies Bellaterra :: esglésies Caldes de Montbui :: esglésies Canet de Mar :: esglésies Cardona :: esglésies Castellgalí :: esglésies Cubelles :: esglésies Dosrius :: esglésies El Prat de Llobregat :: esglésies Espinelves :: esglésies Gavà :: esglésies Granollers :: esglésies Hospitalet de Llobregat :: esglésies La Tossa de Montbui :: esglésies Les Masies de Roda :: esglésies Malla :: esglésies Masnou :: esglésies Matadepera :: esglésies Montcada i Reixac :: esglésies Montseny :: esglésies Òdena :: esglésies Palafolls :: esglésies Prats de Lluçanès :: esglésies Premià de Dalt :: esglésies Sabadell :: esglésies Sant Adrià del Besòs :: esglésies Sant Andreu de Llavaneres :: esglésies Sant Cugat del Vallès :: esglésies Sant Esteve de Palautordera :: esglésies Sant Feliu de Llobregat :: esglésies Sant Genís de Palafolls :: esglésies Sant Jaume de Viladrover :: esglésies Sant Joan Samora :: esglésies Sant Vicenç dels Horts :: esglésies Santa Coloma de Gramanet :: esglésies Santa Eulàlia de Ronçana :: esglésies Santa Maria de Palautordera :: esglésies Sitges :: esglésies Terrassa :: esglésies Tiana :: esglésies Tona :: esglésies Tordera :: esglésies Viladecans :: esglésies Vilanova del Vallès :: esglésies Vilanova i la Geltrú :: esglésies Vilassar de dalt ::
   
MARIA TERESA FIGA    Música per a cerimònies. T. 93 212 42 73 ::  639 70 20 48    :: email ::